Vildtkamera & Tilbehør

Højkvalitets Vildtkameraer

Hvis du er jæger eller “blot” natur- og dyre entusiast, så er et vildtkamera lige et udstyr for dig. Man skal aldrig gå ned på udstyr, især ikke udstyr, som kan hjælpe dig i din jagt. Netop dét kan du få her hos Jagtkompagniet. 
Hos os finder du et stort udvalg af udstyr og tilbehør, som du skal bruge til at optimere din jagt.

Det første udstyr du tænker på til din jagt, er nok din riffel. Men når du har denne, så er det næste du bør overveje, et kamera. Et vildtkamera har en masse funktioner, som kan bruges i flere tilfælde, især når det kommer til overvågning. Mange succesfulde jægere bruger et kamera til at optage naturen og dyrene, og her kan et hvilket som helst kamera ikke fungere.

Et vildtkamera har de rigtige funktioner til at optage i naturen og hjælpe dig med at fange dit næste bytte. Vildtkameraet har en masse funktioner, og kan altså ikke kun bruges til jagt, men kan for eksempel også bruges til at overvåge hjemmet mod indbrudstyve. Husk dog altid at tjekke op på reglerne for optagelse på privat eller offentlig grund og følge disse regler. 


Hvordan fungerer et vildtkamera?

Et vildtkamera er et kamera, der kan hænges op eller sættes op, i naturen. Det er robust og kan holde til, og stå imod alt slags vejr. Så du skal ikke være bekymret over at have det hængende udenfor i længere tid, hvor det både kan møde vind og vand. 

Efter opsætning vil kameraet være i en slags ‘stand-by’-mode, hvor det først tænder, når der kommer et objekt ind foran kameraets sensor. 

Kameraet aktiveres, når det opfanger bevægelse, og kan enten tage billeder eller optage videoer. Det er derfor perfekt til at overvåge vildt på jagtmarker op til sæsonerne. Når du overvåger jagtmarkerne, kan du bedre skabe dig et overblik over aktiviteten. Dermed måske lettere kunne vælge, hvor du skal starte din jagt. Forskellige vildtkameraer reagerer på kombinationer af varme og/-eller bevægelse. Når dette registreres, så påbegynder kameraet en videooptagelse eller tager et billede.

Du kan også få vildtkamera, der kan optage i mørket. Denne funktion er yderst hjælpsom hvis, for eksempel, dit kamera er placeret et sted med dårligt lys, hvis du skal bruge det til natdyr, eller andet der skal optages om natten, når det er mørkt. Funktionen hjælper på billederne således, at kontrasten bliver lysere og billedet bliver en anelse skarpere, hvilket giver dig nogle mere klare og tydelige billeder eller videoer, uanset belysningen. 

Du kan også få et vildtkamera med SIM-kort, som giver dig mulighed for MMS-funktion, så du kan få tilsendt billeder og videoer, så snart dit kamera har opfanget noget. Det er især fordelagtigt hvis du bruger kameraet til overvågning af, for eksempel, dit hus eller sommerhus. 


Hvilket slags vildtkamera skal jeg vælge?

Vildtkameraer kommer i mange forskellige udgaver. Men fælles for dem er at de som regel er camouflagefarvede, sorte eller army grønne, så de nemt falder i et med naturen. Da man som regel hænger kameraet op i et træ, eller gemmer det i buskads, så er det vigtigt det falder i et med naturen, så mennesker der går forbi ikke opdager det, og du så kan have det i fred. 

Vi har mange forskellige modeller du kan vælge mellem, fælles for dem er at de alle er i høj kvalitet.

Når det kommer til hvilket vildtkamera, der passer bedst til dine behov, så er der nogle ting du bør overveje: 
  • Skal kameraet kunne sende billeder til din mobil? I det tilfælde kræver det at der er mobilkommunikation. Dette bruger også mere strøm. Men der er selvfølgelig mange fordele i at du kan få tilsendt optagelserne, uden at skulle ud til selve kameraet for at se hvad der er optaget. 

  • Skal kameraet blot gemme billederne på et SD-kort? Dette spare en smule på batteriet, men til gengæld skal du ud til selve kameraet for at se, hvad der er blevet fanget af linsen. Men det sikrer at optagelserne gemmes i en god kvalitet. 

  • Hvor stor detaljegrad ønsker du på dine billeder? Dette afgøre, hvor mange megapixels dit kommende kamera skal have. Jo højere detaljegrad du ønsker, jo højere megapixels skal du lede efter. Du skal dog være opmærksom på at en højere detaljegrad, betyder at de lagrede filer fylder mere og derfor skal kameraet tømmes oftere. 

  • Hvor hurtig responstid skal kameraet have? Responstid er hvor hurtigt kameraet kan reagere og starte en optagelse, det kaldes også for triggerhastighed. Hvis du søger et vildtkamera til jagtbrug, så er det vigtigt at den har en hurtig responstid. Hvis du for eksempel skal bruge det til optage en foderstand, er det ikke nødvendigt med et kamera der er særlig hurtigt, da dyrene ofte er samme sted i længere tid ad gangen. Det er typisk også responstiden, der er med til at bestemme prisen på kameraet. 

  • Hvor bredt er registreringsområdet? Man skal være opmærksom på hvor bredt et overvågningsområde kameraet har. Her er det klart at foretrække at kameraet har et bredt overvågningsområde, for ellers vil kameraet kun registrerer bevægelser som sker umiddelbart midt for sensoren. Med et bredt registreringsområde er der større sandsynlighed for at du får hele dyret med på optagelserne eller billederne. Det skyldes at kameraet registrerer dyret tidligere pga. det bredere registreringsområde, som opfanger dyret inden at den når midten af sensoren. 

  • Hvor stor er registrerings afstanden? Registrerings afstanden kommer helt an på dit behov. Det kommer an på hvor stor afstanden er til det objekt, som du ønsker at kameraet skal registrerer. Hvis man for eksempel vil sætte kameraet op ved en foderplads er det ikke nødvendigt med en stor registrerings afstand. Hvis man sætter kameraet op ved en jagtmark, eller andre steder hvor man ikke altid har kontrol over dyrenes bevægelsesmønster, så er en høj registrerings afstand vigtig. Da du har større chance for at få succes med dit kamera. 

  • Skal kameraet kunne optage i mørke/om natten? Denne funktion er yderst hjælpsom hvis, for eksempel, dit kamera er placeret et sted med dårligt lys, eller hvis du skal bruge det til natdyr, eller andet der skal optages om natten, når det er mørkt. Man skal dog være opmærksom på, at et vildtkamera kan være begrænset om natten, siden IR flash, eller mørke dioder, ikke vil kunne nå den samme registrerings afstand som i dagtimerne. 
Vi har vildtkameraer, der kan opfylde alle dine behov. Så tag et kig rundt på siden, og se de mange gode tilbud vi har til dig. 


Vildtkamera med SIM-kort

Flere af vores vildtkameraer kommer med SIM-kort, så du nemt kan følge med hjemmefra, hvilket gør det langt nemmere for dig at udnytte dit kamera. Når du bruger SIM-kort, behøver du ikke hente SD-kortet for at kunne se billederne fra dit kamera. 

Vi forhandler de populære SpyPoint kameraer, som kommer med forudinstalleret SIM-kort. Med SIM-kortet oprettes der forbindelse til mobilnetværket, og du modtager 24 timer i døgnet billeder via Spypoint App. Udover at SIM-kortet sparer dig en køretur hver gang du skal tjekke SD-kortet, så undgår du også at forstyrre vildtet omkring kameraets position. Der er altid en risiko for at skræmme vildtet, når du skal tilgå dit vildtkamera. Denne risiko mindsker du, når du bruger SIM-kort, og så kan kameraet stå i længere tid selv.
 

SpyPoint vildtkamera

Et af de mest populære mærker inden for vildtkamera er SpyPoint. Det er vi stolte af at forhandle her hos Jagtkompagniet, så vi kan tilbyde dig et kvalitetsprodukt i høj klasse. Flere SpyPoint modeller kan samarbejde med deres gratis app - Spypoint App. Til denne app kan kameraet sende billeder og video-optagelser til, så du kan se dem hjemmefra, men uden de skal sendes som MMS-beskeder. 

Via Spypoint App kan du også gennem din smartphone nemt styre opsætningen af dit vildtkamera. Dermed også ændre frekvens af billedoptagelse, og se status for batteri på kameraet, så du aldrig går uventet tør for strøm.


Studér dyrenes adfærd i den vilde natur

Et vildtkamera er ikke nødvendigvis til jagt. Det kan også sagtens anvendes til hvis du interesserer dig for dyr og deres færden i det fri. Det kan dog være svært at sidde i naturen og vente på at se disse dyr, og nogle dyr er også så sky, at det kan være svært at se dem, lige meget hvor meget du camouflerer dig, og hvor stille du sidder. Og så er et vildtkamera også noget for dig. 

Med et vildtkamera kan du for eksempel sætte det op ved en odder hule eller en rævegrav, og så kan du nemmere få fanget optagelser af dyrene.
Du kan også se dato og tidspunkt for når et billede er taget. Med disse informationer kan du for eksempel beslutte, hvornår du skal være klar til jagt. Hvis du for eksempel i løbet af en uge har fået 5 billeder af den samme buk, er det meget relevant at se hvilket tidspunkt bukken er til stede på, så du ved hvornår du skal være klar på.

Hvis bukken alle dage er kommet frem mellem 05.30 og 06.00, så er det en god ide at sætte sig klar før 5.30, også selvom den måske først kommer en halv time senere. Men med denne information mindsker risikoen for at komme til at skræmme bukken væk, når du bevæger dig op i skydestigen, fordi du kender det nøjagtige tidsrum for hvornår bukken kommer frem. 


Studér dyrene i haven

Det behøver ikke engang være så eksotisk. Det kan være du blot vil undersøge de dyr der besøger din have, hjorte, fasaner og harer som nogle eksempler. Hvis du holder høns, kan det være du vil holde øje med om der kommer en ræv efter dem. 

Med et vildtkamera kan du holde øje med hvilke dyr der besøger dig i de tidlige morgentimer, nattetimerne eller måske midt på dagen når du ikke er hjemme, og så kan du se hvilke dyr der besøger din have.


Opsætning af vildtkamera

Når du monterer dit kamera, så anbefaler vi at du placerer det i et område, hvor der ikke færdes for mange mennesker. Hvis der færdes mange mennesker, færdes der typisk ikke særlig mange dyr. Find derfor et sted ved nogle veksler, jagtmarker eller andre steder hvor dit eventuelle mål kan færdes. 
Det anbefales at kameraet monteres i ca. 1.5 til 2 meters højde med en lille vinkel nedad på 5 til 10 grader. Den nedadgående vinkel giver dig mulighed for at kameraet fanger flere dyr, og samtidig sørger du for at du ikke får solen direkte ind i linsen. 

Vi anbefaler desuden, at du altid varierer vildtkameraets placering, så du kan få et mere nuanceret og fuldendt billede af aktiviteten. 

Hvis du anvender dit vildtkamera som overvågning på din ejendom, eller hvis du placerer det steder hvor andre mennesker færdes, så bør du tjekke om placeringen overholder ‘Bekendtgørelsen af lov om tv-overvågning’. I den første paragraf i denne lov står der, at private ikke må foretage tv-overvågning af områder der benyttes til almindelig færdsel. 

Desuden bør du passe på med at placere kameraet mellem buske eller andet der let kan komme til at bevæge sig i vinden. Det vil ret hurtigt fylde dit SD-kort op med billeder af busken, da sensoren på kameraet kan blive aktiveret af vindens bevægelse i busken. 

Mange vælger at sætte deres jagtkamera op som netop beskrevet, da man så kan optage, mens man f.eks. er på arbejde eller er sammen med familien. På den måde kan du indsamle et større datagrundlag om netop dit jagtområde, og dermed opnå en bedre forståelse af, hvilke tidspunkter på døgnet du bør være ude på din jagtplads. 


Tilbehør til vildtkameraet

Vi forhandler selvfølgelig også alt det nødvendige tilbehør til vildtkamera her hos os. Du kan blandt andet finde solpanel til dit kamera, som kan forlænge batteritiden væsentligt og som passer til alle Spypoint kameraer og også til foderautomater. Vi har også montager, så du let kan sætte dit kamera op i for eksempel et træ. Desuden forhandler vi også genopladelige lithium batterier og batteri kit og udendørs antenner. 


Kontakt os

Har du brug for hjælp til ordre eller har du måske et spørgsmål til din ordre eller et produkt? Så tøv ikke med at kontakte ostlf. nr.: 42 25 65 65 eller på mail: info@jagtkompagniet.dk - vi står klar til at hjælpe dig.